הוצאת ויזה לארה”ב
תנאי הזכאות ל- ESTA
כדי להיות זכאים להוצאת אישור ESTA, עליכם להיות אזרחים של מדינה המשתתפת בתוכנית הפטור מוויזה של ארצות הברית (ישראל נכנסה לתוכנית).
בכדי לקבל את האישור יש למלא טופס מקוון באתר הגנת המכס והגבולות של ארה”ב (CBP בטופס ישנן מספר שאלות אשר הפונה צריך לענות עליהן. לפני שמתחילים במילוי הטופס, כדאי להכין את כל המידע הדרוש מבעוד מועד.
המסמכים והפרטים שצריך לבקשת ESTA
- דרכון ביומטרי בתוקף לפחות שישה חודשים מעבר לתאריך החזרה הצפוי שלך מארה”ב.
- כרטיס אשראי בתוקף.
- כתובת דואר אלקטרוני תקפה.
- מספר טלפון תקף.
- מידע אישי, כגון שם, תאריך לידה, לאום, מקצוע ומקום מגורים.
- מידע על הנסיעה, כגון תאריכי הגעה ויציאה מארה”ב, מטרת הביקור ומקום שהייתך בארצות הברית.
דרישות ESTA נוספות:
- מטרת הטיסה: יש לציין את מטרת הביקור שלך בארצות הברית. מטרות נסיעה מורשות הן עסקים, תיירות או טיפול רפואי.
- זמן שהייה: יש לציין את זמן השהייה המתוכנן שלך בארצות הברית. השהייה המרבית המותרת ללא ויזה היא 90 יום.
- כרטיס טיסה הלוך חזור: יש לציין את פרטי כרטיס הטיסה שלך הלוך ושוב לארצות הברית.
- ויזה קודמת: יש לציין אם הוצאה לך ויזה לארצות הברית בעבר ובמידה וכן, יש לספק את מספר הוויזה, תאריך ההנפקה ותאריך התפוגה.
- עבירה פלילית: יש לציין מידע אם הורשעת בעבירה פלילית- פרטי העבירה, תאריך ההרשעה ועונש המאסר
- מעורבות בטרור:יש לציין מידע אם היית מעורב בפעילות טרור
- ביקור במדינה עוינת: אם ביקרת במדינה עוינת בעת האחרונה יש לציין זאת.
אם הנכם עומדים בתנאים אלו, תוכלו להגיש בקשה למילוי טופס ESTA באופן מקוון באתר האינטרנט של רשות ההגירה והמכס של ארצות הברית (USCIS).
שלבי הוצאת ויזה לארה”ב
שלב 1: מילוי טופס הבקשה לויזה לארה”ב DS-160
זהו טופס אישי לכל מבקש. חשוב לשים לב, שלאחר 20 דקות של חוסר פעילות, המערכת תפסיק להגיב ותיאלצו להתחיל את התהליך מחדש. לכן, חשוב ללחוץ על כפתור השמירה (SAVE) מעת לעת ולרשום לעצמכם את מספר הבקשה (יופיע בצידו העליון של הטופס) כדי שתוכלו לשוב לטופס הנוכחי. במידה וחייבים להפסיק באמצע, ניתן לשמור את הטופס והוא תקף ל-30 ימים.
בנוסף ,רצוי להכין את הטפסים הנדרשים: דרכון בתוקף, מסלול הטיול (במידה ויש), תאריכים של חמשת הביקורים האחרונים שלכם בארה”ב, פרטי אנשי קשר בארה”ב (במידה ויש) וקורות חיים.
מילוי הטופס הוא אלקטרוני בלבד ויש לעשות שימוש רק ב-Internet Explorer 11 ומעלה, Firefox או Google Chrome. וMicrosoft Edge או Safari אינם נתמכים.
מילוי הפרטים בעמוד הבית
- לאחר שהגעתם לעמוד הבית של טופס הבקשה לויזה DS-160, תתבקשו לבחור את שפת התרגום בחלק הכחול העליון שבו רשום Tooltip Language. התרגום יופיע באופן פרטני בזמן שתעמדו עם הלחצן על שורת השאלה.
- בחרו בלשונית את המיקום שבו תגישו את הויזה: ניתן לבצע את הריאיון בשגרירות בתל אביב, או בקונסוליה בירושלים לפי בחירתכם
- הכניסו את הקוד המופיע באותיות גדולות ומספרים, בלשונית בה כתוב: Enter the code as shown.
- תמונה: המערכת תבקש מכם לבחון תמונה של מבקש הבקשה, בהתאם להנחיות המדויקות לכן וודאו שהיא אכן תקינה ועומדת בכל הדרישות.
- להגשת בקשה חדשה, לחצו על START AN APPLICATION.
- במידה ואתם חוזרים לבקשה, לחצו על RETRIEVE AN APPLICATION, והקלידו את מספר הבקשה שכתבתם לעצמכם לפני לכן, וענו על שאלת האבטחה.
מילוי עמוד מספר זיהוי הבקשה ושאלת האבטחה
בעמוד זה, תדרשו תחילה להסכים “הודעה בנושא חוק הונאה ושימוש לרעה במחשבים”. לאחר שקראתם את המידע יש ללחוץ על תיבת “אני מסכים/ה” ועברו לשלב הבא.
- מספר זיהוי הבקשה: בחלק השני והתחתון של העמוד, תוכלו למצוא את מספר הבקשה הייחודי של הטופס שלכם. רשמו ושמרו אותו למקרה ותתקלו במערכת, או כשתרצו לשוב במועד מאוחר יותר
- שאלת האבטחה: כדי שתוכלו להיכנס חזרה לטופס הבקשה, תצטרכו לענות על שאלת אבטחה. את השאלה תוכלו לבחור מתוך רשימה שמציעה המערכת. רשמו את השאלה והתשובה המדויקת.
לחצו על Continue כשאתם מסיימים (בכל עמוד).
לתשומת לבכם: בכל שלב ניתן לשמור את הפרטים בלחיצה על כפתור SAVE (בעל סימון הדיסקט)
מילוי עמוד פרטים אישיים 1
בעמוד זה תדרשו להתחיל ולמלא את פרטיכם האישיים באנגלית ובאותיות גדולות בין הפרטים שתתבקשו למלא, תמצאו גם את הסעיף שמבקש מכם לכתוב את שמכם בעברית. (השאלה היחידה בטופס שצריך להקליד בשפה אחרת מאנגלית).
לגבי סעיף הטלקוד, המשמעות היא לבחון האם יש לכם קיצור של השם על ידי אותיות. כשתסיימו לענות על השאלות, גללו למטה ולחצו על NEXT.
מילוי עמוד פרטים אישיים 2
בעמוד זה תדרשו להמשיך למלא את פרטיכם האישיים, כגון מדינת הלאום (ISRAEL), אזרחויות נוספות, תושבות נוספת וכו’. במרבית המקרים כשאר תסמנו את התשובה “כן”, תתבקשו להעניק פרטים נוספים
- בסעיף תעודת הזהות, הקלידו את מספר תעודת הזהות הישראלית שלכם.
- בסעיף מספר ביטוח לאומי אמריקאי ובסעיף מספר זיהוי משלם מיסים אמריקאי- סמנו “לא תקף” בתיבה. בסיום יש ללחוץ על NEXT.
מילוי עמוד פרטי הנסיעה
סימון סוג הויזה:
- בלשונית הראשונה סמנו: TEMP. BUSINESS PLEASURE VISITOR (B)
- בלשונית השניה סמנו: BUSINESS & TOURISM (TEMPORARY VISITOR) (B1/B2)
פרטי הביקור המתוכנן:
בחלק זה של הטופס, תתבקשו לספק מידע אודות הביקור המתוכנן שלכם בארצות הברית.
במידה ויש לכם תכניות מסודרות, סמנו “כן” והשלימו את הפרטים הרלוונטיים וביניהם תאריכי הנסיעה וההגעה לארה”ב, פרטי הטיסות (הלוך וחזור), כתובות של המלונות בהם תתארחו ועוד, כתבו את הפרטים המדויקים. אם סימנתם “לא”: השלימו את הפרטים – תאריך הגעה מתוכנן, זמן השהייה המתוכנן ופרטי הכתובת אליה תגיעו. העיר שאתם מתכננים להגיע אליה והשאירו פרטים של מלון או בית אירוח שאתם חושבים להגיע אליהם או שתרצו להתארח בסביבתם.
בסעיף האדם/החברה הממנים את הנסיעה – סמנו SELF אם אתם משלמים על הנסיעה או את האפשרות הרלוונטית האחרת.
מילוי עמוד המידע בנוגע לאנשים המתלווים אליך
בעמוד זה של טופס הבקשה, תדרשו לספק מידע אודות האנשים שאתם עתידים לנסוע איתם לארצות הברית.
אם אתם אכן טסים עם אנשים נוספים, עליכם להכניס את פרטיהם של הנוסעים אתכם, כולל סוג היחסים, כאשר תוכלו ללחוץ על Add another כדי להוסיף עוד אנשים. במידה וסימנתם שאתם נוסעים לבד, עליכם לבחור אם אתם נוסעים כחלק מקבוצה או ארגון ולכתוב את שמם אם אכן כך.
כשתסיימו לענות על כל השאלות, לחצו על NEXT.
מילוי עמוד בנושא ביקורים קודמים בארצות הברית
ענו על השאלות הבאות הנוגעות לנסיעות הקודמות שלכם לארה”ב. שימו לב כי במידה ותסמנו “כן”, יהיה עליכם לספק את המידע הרלוונטי כגון תאריכי ביקור קודמים, פרטי ויזות קודמות, סירובים קודמים ובקשות להגירה.
מילוי עמוד כתובת ומספרי טלפון
בחלק זה תתבקשו להשלים פרטי מידע אישיים, הנוגעים לאמצעי התקשרות שלכם וביניהם כתובת המגורים, כתובת למשלוח דואר, מספרי טלפונים (ראשיים ומשניים), כתובות דואר אלקטרוני ועוד. זכרו לספק את הפרטים הרלוונטיים ביותר, כמו מספר הטלפון הראשי שבו אתם משתמשים, כדי שלא תפספסו שיחות חשובות בנוגע לבקשה שלכם.
כשתסיימו לענות על כל השאלות, גללו למטה ולחצו על NEXT. זכרו שניתן וכדאי ללחוץ על SAVE בכל שלב.
מילוי עמוד פרטי דרכון
- בעמוד זה תדרשו לספק מידע בנוגע לדרכון שלכם. מאחר וזהו מדריך לתיירים, סוג הדרכון שעליכם לסמן הוא REGULAR.
- בסעיף שמבקש את המספר הסידורי של הדרכון, סמנו “לא תקף” בתיבה והמשיכו למלא את הפרטים הבאים כגון המדינה שבה הונפק הדרכון (ISRAEL), העיר בה הונפק, תאריך הנפקה ותוקף.
- לתשומת לבכם: בהמשך תשאלו האם אי פעם נגנב לכם הדרכון, במידה וכן, תדרשו לספק הסבר לגבי המקרה. כשתסיימו לענות על כל השאלות, גללו למטה ולחצו על NEXT.
מילוי עמוד איש קשר בארצות הברית
במידה ואין לכם פרטי איש קשר בארצות הברית, שבמידת הצורך יכול לזהות אתכם ולספק מידע רלוונטי נוספות לגביכם, הזינו פרטי מלון, עסק או ארגון שאתם חושבים שתגיעו אליהם במהלך הביקור שלכם.
כשתסיימו לענות על כל השאלות, גללו למטה ולחצו על NEXT.
מילוי עמוד מידע אודות קרובי משפחה
בעמוד זה תתבקשו לספק מידע בנוגע לקרובי המשפחה המידיים שלכם, כלומר פרטי אב ואם, כולל שמות מלאים תאריכי לידה וכן האם הם נמצאים בארצות הברית.
בהמשך, תמצאו סעיף נוסף השואל אתכם אם יש לכם קרוב משפחה מידי הנמצא כעת בארצות הברית. במידה וכן, תדרשו כמובן לספק את המידע הרלוונטי לגביהם כגון שמם והסטטוס שלהם בארה”ב.
כשתסיימו לענות על כל השאלות, גללו למטה ולחצו על NEXT.
מילוי עמוד עבודה/ לימודים/ הכשרה
יש לבחור מתוך הרשימה שבלשונית. לאחר מכן ייפתחו שדות נוספי למלא: שם החברה או הארגון שבו אתם מועסקים, כתובת, טלפון, תאריך התחלת העסקה, משכורת (בשקלים).
לאחר מכן תתבקשו לספר בקצרה על התפקיד שלכם בחברה
ניסיון קודם- בסעיף זה, תתבקשו לספק מידע בקשר לניסיון התעסוקתי הקודם שלכם. מקום עבודה קודם או מקום לימודים. כמו כן תדרשו לספק את המידע המלא לגבי תאריכים, כתובות, שם המעסיק, מסלול הלימודים ועוד. לכן, כדאי להכין את המידע הרלוונטי מראש
מידע נוסף:
בחלק זה של הבקשה, תתבקשו לספק מידע לגבי הכשרות וכישורים שבידכם. חלק מהשאלות ידונו בהשתייכותכם לכת או שבט מסוימים, שפות שאתם דוברים, טיולים נוספים בעולם, ידע צבאי כולל מידע אודות השירות הצבאי ועוד. במידה ותסמנו “כן”, יהיה עליכם למלא את המידע החסר, לכן מומלץ להכין את הפרטים הרלוונטיים מראש כמו: תאריכי השירות הצבאי, דרגה, יחידה וכו’ – באנגלית. בסיום יש לגלול למטה וללחוץ על NEXT.
מילוי עמוד שאלות בנושא רקע ובטחון
בחלק זה , יש לענות על שאלות העוסקות ברקע שלכם: רקע הרפואי, הנפשי, פלילי, שאלות הקשורות לסיוע לארגוני טרור, אלימות ועוד. במידה ותסמנו “כן” בתשובות, תדרשו להסביר במילים חופשיות. בסיום, גללו למטה ולחצו על NEXT
מילוי עמוד העלאת תמונה
את התמונה ניתן לבחון עוד לפני התחלת מילוי הבקשה, לכן במידה ולא עשיתם כן, תוכלו לעשות זאת כעת, אך וודאו כי שמרתם את הטופס.
הדרישות המדויקות להעלאת תמונה לפי שגרירות ארה”ב בישראל:
- תמונה בגודל 5 ס”מ על 5 ס”מ שצולמה ב – 6 החודשים האחרונים. התמונה חייבת להיות מקורית ולשקף את המראה הנוכחי של המועמד.ת לוויזה.
- תמונה צבעונית עם רקע לבן.
- התמונה חייבת להיות ברורה עם תאורה טובה (לא כהה או בהירה מדי).
- התמונה חייבת להיות חזיתית ולהציג את כל הפנים ואת שתי האוזניים.
- מימדי הפנים בתמונה נדרשים להיות בין 2.5 ס”מ ל – 3.5 ס”מ מהחלק העליון של הראש ועד תחתית הסנטר.
- לא ניתן להגיש תמונות שנערכו באופן דיגיטלי. לא יתקבלו תמונות ישנות ששונה בהן הרקע ללבן.
- אין להרכיב משקפיים בתמונה לוויזה.
- יש להצטלם בלבוש רגיל:
- אין להצטלם עם מדים, למעט לבוש דתי הנלבש על בסיס יומיומי.
- כובעים וכיסויי ראש המסתירים את השיער ואת קו השיער אינם מותרים (כיסויי ראש מסיבות דתיות מותרים, כל עוד אינם מסתירים את הפנים)
Review – בדיקה חוזרת של הבקשה
משסיימתם למלא את טופס הבקשה, רצוי שתעברו על חלקיו השונים על מנת שתוכלו לוודא כי כל הפרטים נכונים. שימו לב לשמות, תאריכים, מספרים וכדומה, שיכולה להיות בהן טעות
חתימה והגשה
זהו החלק האחרון, של מילוי טופס הבקשה לויזה לארצות הברית. במידה ואדם אחר עזר לכם למלא את השאלון יהיה עליכם לציין זאת. זכרו, גם במידה ואדם אחר הוא זה שמילא את השאלון בכל שלבי התהליך, אתם אלו שצריכים לחתום וללחוץ על כפתור Sign and Submit Application.
כעת עליכם להדפיס את דף האישור של טופס הבקשה. שמרו עליו עד ליום הריאיון שאליו תהיו חייבים להביא את הטופס עמכם.
שלב 2: תשלום האגרה לויזה וקביעת מועד הראיון
- יש להיכנס לאתר הרשמי לשירותי ויזות, בו תתבקשו לשלם את האגרה ולקבוע את מועד הריאיון.ניתן לבחור אם ברצונכם להגיע לשגרירות ארצות הברית בתל אביב או בירושלים.
- לאחר שתגיעו לאתר, לחצו על “הגש בקשה”, והתחילו את התהליך. שימו לב שאתם כבר אחרי מילוי טופס הבקשה DS-160, לכן לחצו על אפשרות זו.
- בהמשך יהיה עליכם להשלים את פרטיכם האישיים השונים וליצור סיסמה איתה תוכלו לחזור שוב לחשבונכם. זכרו את הסיסמה מאחר והיא תאפשר לכם בהמשך להיכנס למערכת על מנת שתוכלו לעקוב אחרי משלוח הדרכון שלכם.
- לאחר שסיימתם למלא את הפרטים ואת אופן קבלת הדרכון (דואר, שליחים וכו’), שלמו את האגרה (באשראי או בבנק הדואר במזומן), קבעו את מועד הריאיון והשגרירות אליה תהיו מעוניינים להגיע. יש להדפיס את האישור שיישלח אליכם ולהגיע עמו לראיון.
שלב 3: יום הראיון לויזה בשגרירות ארצות הברית
ביום הריאיון, עליכם להגיע לשגרירות אותה בחרתם בזמן תשלום האגרה.
יש להגיע בשעה הנקובה ולא לאחר לריאיון! מומלץ אף להגיע קודם, כדי להספיק לעבור את הבדיקות הביטחוניות בכניסה לשגרירות.
לא ניתן להיכנס לשגרירות עם חפצים אישיים שאינם נחוצים לראיון כמו טלפונים ניידים, תיקים וכו’, לכן השאירו אותם במקום בטוח, או השתמשו בשירותיהם של בתי העסק באזור שמנהלים שירות שמירת חפצים.
יש להגיע עם המסמכים הרלוונטיים:
- טופס מודפס של הבקשה DS-160
- טופס מודפס של תשלום האגרה
- תמונת פספורט העומדת בכל התנאים שצוינו
- אישור מודפס של מועד הריאיון
- דרכון תקף. את הדרכון תדרשו להשאיר בשגרירות על מנת שיוכלו לעדכן בו את הויזה.
מגישי בקשה מתחת לגיל 18 חייבים להיות מלווים ע”י הורה או אפוטרופוס חוקי.
לאחר שתסיימו את הריאיון, יהיה עליכם להמתין מספר ימים עד לשליחת הדרכון בדואר לכתובת שציינתם.